Club Lam

Marloes IJpelaar, Ayla ÇekinSatijn, Deniz Campinar, Bregje Stax en Ella Kamerbeek vormen Club Lam. Club Lam (2018) is een kunstgezelschap dat is opgericht uit een absolute noodzaak: Het gebrek aan diverse vrouwenrollen en het vrouwelijk narratief in de cultuurindustrie. Als Club Lam richten we ons op het herschrijven van historische verhalen vanuit het vrouwelijke perspectief, vrouwen uit de geschiedenis die te weinig of zelfs ongehoord zijn. We geven deze personages een eigen stem. Dat doen we door uitsluitend eigen repertoire te schrijven en te spelen. Zo dragen we bij aan een verruiming van bronteksten waar andere collega’s en studenten beroep op kunnen doen. Deze heldere missie geeft ons onderscheidende profiel duidelijk weer: We voegen volwaardige vrouwelijke personages toe aan het Nederlandse theaterlandschap.

 

Rubens Meisjes

Rubens Meisjes gaat 9 december 2022 in première en wordt gevolgd door een Nederlandse tour.

Meer informatie volgt.

Lourdes

Bernadette, begin dertig, worstelt met haar gezondheid. Na een avond netflix en chill besluit ze de flixbus naar Lourdes te nemen. Lourdes geeft het pijnlijke perspectief weer van de eenzame vrouw en haar gevecht tegen de fatphobia in onze maatschappij. Met het uitkiezen van onze ideale partner door middel van het naar rechts swipen van foto's lijkt een echte connectie verder weg dan ooit. 


Lourdes is een korte voorstelling van 35 minuten en deze zomer nog te zien op verschillende festivals in Nederland.

Lolita

In Lolita zien we drie afsplitsingen van het gelijknamige en getraumatiseerde personage van Vladimir Nabokov uit 1955. Haar drie verschillende persoonlijkheden vertegenwoordigen elk een overlevingsmechanisme dat nodig blijkt om te kunnen dealen met één gemeenschappelijk trauma. Mechanismen die tevens onmisbaar zijn voor de drie jonge vrouwen in een post-apocalyptische, maar nog steeds patriarchale samenleving. In de versie van Lolita die Club Lam opvoert, kan deze jonge vrouw zich eindelijk losmaken van het mannelijke narratief. Na hier meer dan een halve eeuw in vastgezeten te hebben, krijgt ze nu eindelijk de ruimte om te vertellen hoe de seksualisering van haar jonge lichaam effect op háár heeft gehad. In deze modern day versie zien we hoe Lolita zich los probeert te rukken van de mannelijke blik die haar daaraan poogt te onderwerpen. 

Die Already 2020

Het F-Woord (NPO) 2020

Let Them Eat Cake 2019