Club Lam

Marloes IJpelaar, Ayla ÇekinSatijn, Anne van Buuren en Ella Kamerbeek maken nieuw repertoire over historische vrouwelijke figuren over wie weinig bekend is of van wie slechts een eenzijdig beeld bestaat. De voorstellingen zetten deze vrouwen uit het verleden in het heden. Hun streven is verhalen vertellen over volwaardige vrouwelijke personages die niet alleen moeder, maagd of minnares zijn. 

Club Lam pakt op een humoristische manier onderwerpen als feminisme en clichébeelden van historische vrouwenfiguren aan. Ieder personage vertegenwoordigt een andere kijk op de zaak. Van twee toiletdames (Politiek Wanhoop, 2018) tot de instafamous Marie Antoinette (Let Them Eat Cake, 2019) en een Maria Magdalena met millennial issues (Die Already, 2020); Club Lam laat vrouwen aan het woord.

 

Rubens Meisjes

Rubens Meisjes gaat 9 december 2022 in première en wordt gevolgd door een Nederlandse tour.

Meer informatie volgt.

Lourdes

Bernadette, begin dertig, worstelt met haar gezondheid. Na een avond netflix en chill besluit ze de flixbus naar Lourdes te nemen. Lourdes geeft het pijnlijke perspectief weer van de eenzame vrouw en haar gevecht tegen de fatphobia in onze maatschappij. Met het uitkiezen van onze ideale partner door middel van het naar rechts swipen van foto's lijkt een echte connectie verder weg dan ooit. 


Lourdes is een korte voorstelling van 35 minuten en deze zomer nog te zien op verschillende festivals in Nederland.

Lolita

In Lolita zien we drie afsplitsingen van het gelijknamige en getraumatiseerde personage van Vladimir Nabokov uit 1955. Haar drie verschillende persoonlijkheden vertegenwoordigen elk een overlevingsmechanisme dat nodig blijkt om te kunnen dealen met één gemeenschappelijk trauma. Mechanismen die tevens onmisbaar zijn voor de drie jonge vrouwen in een post-apocalyptische, maar nog steeds patriarchale samenleving. In de versie van Lolita die Club Lam opvoert, kan deze jonge vrouw zich eindelijk losmaken van het mannelijke narratief. Na hier meer dan een halve eeuw in vastgezeten te hebben, krijgt ze nu eindelijk de ruimte om te vertellen hoe de seksualisering van haar jonge lichaam effect op háár heeft gehad. In deze modern day versie zien we hoe Lolita zich los probeert te rukken van de mannelijke blik die haar daaraan poogt te onderwerpen. 

Die Already 2020

Het F-Woord (NPO) 2020

Let Them Eat Cake 2019